fbpx

Gyermekjóga oktatói képzés

15 képzést foglal magába a rendszer. 1 alap +14 modult:

Az alapképzést egy csodálatos modul rendszer fog körbe, szimbólikusan a lótuszvirág szirmaiban olvashatod a további modulokat, ahol külön- külön területekre specializálódva lehet tovább fejlődni, mélyíteni az adott tudást. Más rendszerben tanult, végzett gyermekjóga-oktatókat is szeretettel várjuk a Jóga Móka rendszerébe, nekik a belépés a kezdés a következő 3 modul valamelyikét választva lehetséges: ovi jóga modul, suli jóga modul, családi jóga modul.


1. Az alap képzés

Az alapképzés, amely a lótusz virág középpontja 80 órás pedagógus akkreditált képzés, amely egy alap tudást ad Neked a gyermekjóga módszeréről. Ahhoz, hogy a további modulokat el tudd végezni, szükséges ezen alap modul elvégzése, ugyanis itt olyan alapokat sajátítasz el, amelyre építkezünk a következő speciális képzéseken. Ez alól a szabály alól, pár modul kivételes: a stabil jóga alapok modul, a babajóga modul és az Anyai szív jógája modul, viszont ha ezekkel a modulokkal  kezdesz akkor a másodiknak kell lenni az alap modulnak, hogy tovább mehess bármelyik más képzésre. Az alap modulon rész tudsz venni ha pedagógus vagy, ha új vagy a jóga terén, ha már régóta gyakorlod a jógát, ha szülő vagy, ha egyszerűen csak érdekel ez a csodálatos világ. Itt megtanítom, hogy lehet a gyermekjógát beépíteni a mindennapi életbe, legyen az akár a családi élet, akár egy ovis vagy iskolás napirend. Az alap modul 4 éves kortól 12 éves korig ad alap tudást, majd erre épül az összes többi modul, továbbá külön tovább mélyítve a tudást, akár az ovis, akár a sulis korosztályt. Relaxáció, légzőgyakorlatok, szorongásoldás, jógaászanák, mozgásfejlesztés, gerincprevenció, mentálhigiéné, érzelmi intelligencia fejlesztés, szankalparendszer, meditáció előkészítés alapjait gyakoroljuk be együtt. Éves tematikát, módszertant alapozunk életkornak megfelelően, megalapozva a következő modulokban a tudatos specializációt. A képzés hibrid oktatásban zajlik 3+1+3+1 felépítéssel, ami azt jelenti hogy 3 nap személyes egy nap online, 3 nap személyes egy nap online. Nyáron lesznek intenzív képzések, ahol csak a nyolcadik nap online.
 

2. Stabil jóga alapok modul

Varga Judit vezetésével, aki nagyon precízen, ugyanakkor nagyon áramlóan és rugalmasan látja a jóga alapjait. Több száz embert tanított már meg jógázni és jómagam is sokat fejlődtem a tanításai mentén. Miért jó, hogy van egy ilyen modul a rendszerben? Ha már régóta jógázol, akkor igazán átgondolhatod az addigi jóga alapokat ami mentén gyakorolsz vagy tanítasz, ha pedig nem jógáztál még igazán, akkor stabil alapokat kaphatsz a további jóga utad fejlődésedhez. Ez a modul két napos, ahol Varga Judittal és jómagammal tanulhatsz együtt. Ezzel a képzéssel is kezdheted a rendszerben való tanulást.
 

3. Babajóga

Babajóga képzésünknek már jól működően otthont ad a babajoga.hu weboldal, nézz körül ott bátran. Ezt a modult Kuti Judit oktató társammal tartom, aki nagyon nagy tapasztalattal rendelkezik a babák jógáztatásban. Együtt tanítjuk meg Neked a tudatos odafigyelés művészetét. Középpontban a mozgásfejlesztés, a mama és baba kapcsolódása, az ok-okozatok megfigyelésén van. A képzés 7 napos, igazodva a szabályokhoz offline/online felosztásban. Indulhatsz ezzel a képzéssel a Jóga Móka rendszerében, majd a sikeres elvégzése után tudsz jönni a 80 órás alap modulra.Ezzel a képzéssel is kezdheted a rendszerben való tanulást. Részletek keresd: babajoga.hu
 

4. Ovi jóga

Ovi jógamodult az egyik szívem csücske. Óvodapedagógusként dolgoztam 15 évig, ahol megtapasztalatam, hogyan lehet egy nevelési évbe komplex módon beépíteni a gyermekjóga eszköztárát. Óriási segítségemre volt mindig, mert sosem voltak könnyű csoportjaim. Középpontban a mesék lesznek, a drámajáték és a mozgásfejlesztés. Kedves kollégáim, örömmel várom a kapcsolódást. Ez a modul 3+1 napos, 3 nap személyes és 1 online. Erre a modulra várom azokat is, akik más rendszerben szereztek alap gyermekjóga-oktatói oklevelet.
 

5. Suli jóga

Suli jóga modult az egyik legfontosabbnak tartom a mostani világunkban. Első osztálytól a hatodik osztályig segít ez a modul, későbbi korosztályban már a tini jógát alkalmazom. Ebben a modulban középpontban van a pedagógus, mint egyén, hogyan legyen jól, mert igazán jól tanítani az tud, aki jól van. Tanmesékkel, igaz történetekkel varázsoljuk el a gyerekeket az első osztálytól. A módszertanban tanulást segítő, homloklebenyt stimuláló jógagyakorlatok és sorozatok lesznek rendszerbe foglalva. Külön beszélünk a testnevelés órákba – tanórákba való jóga gyakorlatok beillesztési lehetőségéről, továbbá az online tanítást segítő gyakorlatokról is. Ez a modul 3+1 napos, 3 nap személyes és 1 online. Erre a modulra várom azokat is, akik más rendszerben szereztek alap gyermekjóga-oktatói oklevelet.
 

6. Tini jóga – lányból nő

Tini jóga lányból nő modul egy hiánypótló képzés, ahol a cél a lányok megértése, megérintése és maximális segítése a nővé érésben. Megtiszteltetés számomra, hogy Kornhoffer Tünde az Anaya jógaoktató képzés vezetője átadja tudását nekünk és olyan pillanatokat ad és olyan női ősi mély tudást, amellyel tudjuk majd segíteni a jövő édesanyjait. Tündével váltani fogjuk egymást a 6 napban, amely úgy épül fel hogy 5+1. Minden nap találkoztok majd velünk, ahol cél a nőbe való megérkezés, minden értelemben, akár úgyis hogy a saját tini lány énünket érintjük meg. Erre a modulra a Tündénél tanult tanítványok bátran jelentkezhetnek, viszont, ha tovább szeretnének tanulni a Jóga Móka rendszerben, akkor a 80 órás alapképzéssel kell folytatniuk.
 

7. Tini jóga fiúból férfi modul

Tini jóga fiúból férfi modul keretein belül férfi tanárok is fognak tanítani, hogy igazán megértsük, mit is jelent fiúból férfiba születni, érkezni. Nagyon izgalmasnak ígérkezik ez a 3 napos képzés, ahol Kádár Zoltán és Kovács Viktor személyei fognak gondoskodni a férfi tapasztálás útjáról amelyet megér megfogadni ha fiú gyermek van a családban. Jómagamnak csak fiaim vannak, így egy életen át figyelhettem meg a miérteket. Nekem az egyik tanítási irányom az lesz, hogy mi nők hogyan forduljunk a fiúk, férfiak felé kapcsolódásainkban. Fontos nekünk nőknek, hogy igazi férfiak érkezhessenek meg az apa szerepbe. Ez a modul 3 nap személyes kapcsolódásból, közös gyakorlásból, és filozófiából áll, amelyek összessége sok mást is hordoz majd magában Vizsga nincs, csak jelenlét. A modul jelentkezési feltétele, az alap 80 órás modul elvégzése. Olvasd tovább a modul leírását a jogamoka.hu KÉPZÉSEK menüben.
 

8. Családi jóga modu

Családi jóga modul az érzelmek birodalmába repít majd el. Itt megtanul a szülő és a gyermek együtt jógázni, a testvér a testvérrel, a szülő a szülővel. Csodálatos pillanatok, felismerések születnek meg egy ilyen órán. Középpontban az lesz, hogy tudunk segíteni abban, hogy jól működjön egy család. Mindegyik képzésünk nagyon lényeges, de ez a képzés az egyik legkiemelkedőbb, mert a CSALÁD AZ CSALÁD! Ez a modul 3+1 napos, 3 nap személyes és 1 online. Erre a modulra várom azokat is, akik más rendszerben szereztek alap gyermekjóga-oktatói oklevelet. Olvasd tovább a modul leírását a jogamoka.hu KÉPZÉSEK menüben.
 

9, Az ANYAI SZÍV női jógája modul

Az ANYAI SZÍV női jógája modul középpontjában az édesanyák vannak. Ez egy olyan 3 nap, ahol igazán az anyai szív lesz a középpontban a maga valóságában. Fogunk jógázni,női jógázni az évkör, ciklusok mentén egy nagyszerű oktató társammal Németh-Papp Erikával, fogunk varázs napot is tartani ebben a 3 napos modulban. Tőlem a mentálhigiénés segítő énemet fogjátok legjobban megtapasztalni. Fontos a család, a gyermek, a férj, de aki mindezt összetartja az az anya. Az anyáknak szól ez a különleges 3 napos elvonulás, és ez a modul, elvégezhető anélkül is, hogy elvégeznéd a 80 órás alapképzést, viszont ha innen tovább szeretnét folytatni a rendszerben való tanulást, akkor a 80 órás alapképzéssel kell folytatnod.  Szeretettel várunk kikapcsolódni, feltöltődni, újjászületni.
 

10, Bölcsi jóga modul

Bölcsi jóga modul kimondottan a totyogós korosztálynak készült 4 éves korig, tehát a 1,5-2-3-4 éves korosztály van a középpontban. Erre a modulra, a bölcsődékben dolgozókat, tehát a kisgyermeknevelőket várjuk sok szeretettel, a szülők, pedagógusok, gyermekjóga-oktatók mellett. A 80 órás gyermekjóga-oktatói alapképzés elvégzése szükségszerű a modul elvégzéshez, hogy a jóga tudatos eszköztárával tudjuk segíteni a piciket. A képzés Vezetője Kuti Judit, aki több éves tapasztalati tudását fogja esszenciálisan átadni. Oktató társa Csíki Mariann, akinek ebben a modulban a jó érzelmi alapok lesznek a fő iránya, amelyre később egy boldog gyermek majd felnőtt érhet meg. Olyan jóga alapú, mozgásfejlesztő foglalkozásokat fogunk megtanulni, amely ebben a különösen fontos életkorban komplex módon segíti a picik fejlődését. Mint különórák is riták ennek az életkornak kínált csoportos mozgásközpontú órák, ezért is nagy szükségét érezzük ennek a modulnak. A képzés 4+1 napos lesz, négy nap személyes egy nap online felosztással.
 

11. Részképesség fejlesztése mesékkel modul

Részképesség fejlesztése mesékkel modult, kifejezetten pedagógusoknak ajánljuk, óvónőknek, tanítóknak. A képzést Labádiné Józsa Mónika vezetésével tartjuk, aki fejlesztőpedagógus, tanító, mozgásterapeuta, és több tanulást segítő mozgásfejlesztő módszer tudója. Ez a modul két napos lesz, ahol még tudatosabban tudjuk segíteni gyermekeink fejlődését. Olvasd tovább a modul leírását a jogamoka.hu KÉPZÉSEK menüben.
 

12. Hangtál az iskolában modul

Hangtál az iskolában modul tanításában oktató társam Tóth Boglárka, aki 15 évet tanított az iskola falai között és mindemellett nagyszerű jógaoktató. A mindennapok rohanó világában, az iskolai élet pörgésében egyre nagyobb szükség van az időközönként beiktatott kikapcsolódásra, minőségi pihenésre és relaxációra. Frusztrált, kifáradt gyerekekkel és tanárokkal sokkal nehezebb tartós eredményt és koncentrált figyelmet elérni. A „hangtál-jóga és hangtál-relaxáció gyerekeknek” módszer azokat a pedagógusokat szólítja meg, akik a 6 és 18 év közötti korosztály oktató-nevelő munkájával foglalkoznak. A hangtál-jóga kidolgozásakor olyan komplex módszer megalkotása volt a cél, ahol mindkét fél (tanár-diák) egyaránt ad és kap. A hangtálak intenzíven hatnak mind a fizikai, mind pedig a mentális síkon. A képzés 2 napos lesz, ahol Tóth Boglárka a vezető tanár és én leszek az oktató társa.
 

13. Mozgásfejlesztő gyermekjóga oktatói képzés

Mozgásfejlesztő gyermekjóga oktatói képzést több éve tartjuk már, amely egy olyan módszer, ahol a középpontban az ok-okozatok vannak. A modulban hat kiváló tanár tanít. A képzésnek több célja is van: 1. Megtanuljuk vizsgálni a gyermek mozgását, amely eredményeként kiderül, hol vannak az esetleges gyengébb területek, amelyek fejlesztésre szorulnak. 2. Gyakorlatsorok ajánlása, amelyek segítenek a megvizsgált gyermek fejlődésében. 3. Kis létszámú, mozgásfejlesztő gyermekjóga órák tartása, amely a jóga és az akadálypályák csodás kombinációja. Tanárok: Labádiné Józsa Mónika mozgásterapeuta, Katona Zsuzsanna rehabilitáció, Búza Noémi klinika szakpszichológus, Tóth Péter alapozó terapeuta, Laczkó Péter alapozó terapeuta, Csíki Mariann mozgásfejlesztő gyermekjóga-oktató. A képzés 8 napos, online és személyes oktatással váltva. Olvasd tovább a modul leírását a jogamoka.hu KÉPZÉSEK menüben.
 

14. Aerial Kids Jóga Móka modult

Aerial Kids Jóga Móka modult az ország egyik legtapasztaltabb aerial jóga oktatójával fogjuk vezetni, Korpás Eszterrel. A képzés 2022-ben indul, amely 3 napos lesz. Nagyon fontos információ, hogy erre a képzésre az tud jönni, akinek van alap Aerial jóga oktatói végzettsége és a 80 órás alapmodult is elvégezte. Tervezz és addig készülj, tanulj, hogy meg tud tapasztalni azt a csodát, amikor a gyerekek a selyem kendőben jógáznak. Szeretettel várunk.
 

15. NMPT KIDS modul

NMPT KIDS modul középpontjában a “Mentsük meg generációk gerincét” mottónk áll, amelyet Bene Máté Zoltán gyógytornász vezetésével tartunk közösen. A Képzésre kizárólag az NMPT képzésen korábban végzett szakemberek jelentkezhetnek, tehát akik Máténál tanultak. A 80 órás alap gyermekjóga modul képzés nem feltétele ezen a képzésen való részvételen.
 
Kapcsolat
Elérhetőségek

Telefon: +36 70 396 8394

Email: jelentkezés.jogamoka@gmail.com

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/001000

 

Itt is megtalálsz minket