Bemutatkozás
Csíki Mariann, a Jóga Móka rendszer tulajdonosa

ÓVODAPEDAGÓGUS, MOZGÁSFEJLESZTŐ, GYERMEKJÓGA-OKTATÓ, MENTÁLHIGIÉNÉS SEGÍTŐ SZAKEMBER

"Hivatásom a segítségnyújtás"

Csíki Mariann vagyok, mentálhigiénés segítő szakember, óvodapedagógus, mozgásfejlesztő gyermekjóga-oktató, alapozó terapeuta. Családommal Veresegyházon élek, két fiú gyermeket nevelünk férjemmel és van két csodás kutyánk is – nálunk ők is családtagok.

Második családom, maguk a Jóga Móka gyermekjóga-oktatók!

Csíki Mariann

Csíki Mariann

Tinédzser korom meghatározó élménye volt első jóga órám, amely egész életemet azóta is áthatja. Több jóga irányzatot is elsajátítva, figyelmemet a gyermekjóga felé fordítottam, majd ennek elmélyítésére elvégeztem az óvodapedagógiai szakot.

Szakdolgozatomat gyermekjógából írtam, amelyet azóta három könyv kiadása követett: 2007-ben Gyermekjóga címmel, 2017-ben Jóga a boldog gyermekkorért címmel, majd 2022-ben Érezd jól magad – Gyermekjóga a testi-lelki egészséggel címmel jelentek meg könyveim Magyarországon több tízezer példányban.

Gyermekjóga-oktatói tevékenységem során azt tapasztaltam, hogy a mai gyerekek közel 70% mozgásfejlesztésre szorul. Szükségét éreztem annak, hogy bevezessem a mozgásfejlesztést a gyermekjóga-oktatási gyakorlatba, ezért ez irányban is folyamatosan továbbképzem magam. A gyakorlat azt mutatja, hogy a két módszer kombinálása eddig nem látott eredményeket hozhat.

Több mint tizenöt éve vezetek gyermekjóga-oktatói képzéseket, tanfolyamokat, workshopokat. Dolgoztam kis létszámú speciális intézményekben, nagy létszámú önkormányzati óvodákban, iskolákban és magánintézményekben, jógastúdiókban. Jelenleg is rendszeresen tanítok és jómagam is rendszeresen tanulok – az első gyermekjóga órámat 1996-ban tartottam. A gyermekcsoportokban szerzett több mint 27 éves tanítási tapasztalásom adom tovább képzéseim során tanítványaimnak.

Fontosnak tartom a fejlődést és a folyamatos tanulást, melynek középpontjában a gyermekek és a mozgás áll. Kidolgoztam saját gyermekjóga irányzatom, a Jóga Móka módszert, amelyet 2007 óta több száz pedagógus sajátított el, és alkalmazza jelenleg is a mindennapi munkájában.

Jóga Móka könyvek

Eddig megjelent könyveim

Interjú Mariannal

A gyermekek fejlődésének segítésével kapcsolatos tevékenységek összefogására született meg egyesületünk, amelynek neve: Gyermekjóga-oktatók Egyesület.
Egyesületi tagok azok lehetnek, akik a Jóga Móka rendszerben kezdték alap gyermekjóga tanulmányait.

2021-ben megszületett a kék lótuszban látható rendszer logó. A Jóga Móka tudástárát rendszerbe foglalva, alap modul középen, amelyet 14 modol vesz körbe mint lótusz szirmok. – továbbá még négy olyan képzés van, amely a lótusz szirmokon nem látható, de ugyan olyan értékesek. Nagyon hálás vagyok, azoknak a nagyszerű embereknek, aki velem együtt oktatnak a rendszerben és adják tovább tudásokat egy jobb világ reményében.

Jóga Móka rendszer

2022-ben titkos meglepetésben volt részem. Kaptam ajándékba egy csodálatos dalt, hozzá egy csodálatos gyermekjóga koreográfiát. Ebből született meg a Jóga Móka dala. 2023-ban ezt a dalt klip formájában rögzítettük, hogy az én ajándékom, más ajándéka is legyen!

Minden tanfolyamon a résztvevők között és közöttem kapcsolódások születnek, hol rövidebb hol hosszabb időre, barátságok születnek. Köszönöm Nektek, hogy bíztatok bennem és eljöttetek a Jóga Móka közösségbe, NÉLKÜLETEK én nem lennék az, a ki VAGYOK!

Namaszté…Om Shanti, Shanti, Shanti

Tanáraim/Végzettségeim:

Poór László Purnanand – első jóga alapok 1993
Paramhans Swami Maheshwarananda – Mesterem (Jóga a Mindennapi Életben)
Zoltai Miklós – jóga alap tanfolyamok
Szegedy Tünde –  mentor óvodapedagógus, gyermekjóga oktató
Kádár Zoltán, Papp József, Mezősi Anna – Asram Jógaközpont, jógaoktatói képesítés
Varga Judit – 200 órás Vinyása flow jógaoktató-képzés, amerikai Yoga Alliance
Varga Judit – 200 órás Kismama jóga flow és babás jóga képzés, amerikai Yoga Alliance
Cayetana Rodenas – Rainbow Kids Yoga Teacher Training, családi jóga oktatói képzés
Kotroczó Anikó – Kismama-, babajóga oktatói képzések
Labádiné Józsa Mónika (fejlesztő pedagógus, mozgásterapeuta) – mozgásfejlesztő szakmai gyakorlat
Tóth Péter, Laczkó Péter (mozgásterapeuták, Menő Manók Alapítvány) – Alapozó terápia tanfolyam
Dr. Marton Dévényi Éva (Alapozó terápia tanfolyam) – mozgásfejlesztő, mozgásterapeuta képesítés
Gurudass Kaur Khalsa (childplay yoga) – Kundalini Gyermekjóga Workshop
Szedlacsek Katalin Hangpancsi képzés 2018
Bene Máté – NMPT 
Károli Gáspár Református Egyetem – Mentálhigiénés segítő szakember
Tóth Bolglárka – Hangtáltos
Vadas Mihály – Chi Kung oktató képzés
Vadas Mihály és Yip See Kit Mester – legyező Tai chi formai

Jelentkezz aktuális képzéseimre itt: