fbpx

Csíki Mariann

Csíki Mariann vagyok, mentálhigiénés segítő szakember, óvodapedagógus, mozgásfejlesztő gyermekjóga-oktató, alapozó terapeuta. Családommal Veresegyházon élek, két fiú gyermeket nevelünk férjemmel és van két csodás kutyánk is – nálunk ők is családtagok. Otthonunk rész a Családi jógatér is, ahol együtt tudunk jógázni mi is és a közeli családok apraja nagyja.

Tinédzser korom meghatározó élménye volt első jóga órám, amely egész életemet azóta is áthatja. Több jóga irányzatot is elsajátítva, figyelmemet a gyermekjóga felé fordítottam, majd ennek elmélyítésére elvégeztem az óvodapedagógiai szakot, majd számtalan mozgásfejlesztő tanfolyamot. Tanulmányaimat a Mentálhigiénés segítő, egyetemi szakirányú képzéssel koronáztam meg. Nagyon szeretek tanítani, adni és érezni a másik embert. legyen az akár gyermek vagy akár az a felnőtt, aki hozzám jön tanulni. Valójában már kislánykorom óta “mentáloztam”, de csak úgy ösztönösen érzésből. Most, hogy már megis tanultam a mit-hogyanokat, élvezem a tudatosságot, az érzelmeket és mozgást amely áthatja a kapcsolódásaimat.

Szakdolgozatomat gyermekjógából írtam, amelyet később két könyv kiadása követett: 2007-ben Gyermekjóga címmel, majd 2016-ben Jóga a boldog gyermekkorért címmel jelentek meg könyveim Magyarországon több ezer példányban. Jelenleg harmadik könyvem alkotói tevékenységében töltekezem.

Óvodapedagógusként dolgoztam 15 évet, ahol életreszóló tapasztalásokat szereztem. Gyermekjóga-oktatói tevékenységem során azt tapasztaltam, hogy a mai gyerekek közel 70% mozgásfejlesztésre szorul. Szükségét éreztem annak, hogy bevezessem a mozgásfejlesztést a gyermekjóga-oktatási gyakorlatba, ezért ez irányban is folyamatosan továbbképzem magam. A gyakorlat azt mutatja, hogy a két módszer kombinálása eddig nem látott eredményeket hozhat.

Fontosnak tartom a fejlődést és a folyamatos tanulást, melynek középpontjában a gyermekek és a mozgás áll. Kidolgoztam saját gyermekjóga irányzatom, a Jóga Móka módszert, amelyet 2007 óta több száz pedagógus sajátított el, és alkalmazza jelenleg is a mindennapi munkájában. Képzéseimen olyan kapcsolódások születnek, amelyek mélyen megérintenek engem és tanítványaim is. Fontos nekem, hogy a képzések elvégzése után is, maradjon meg az a közös út, amelyen együtt elindultunk, erre működtettetek egy zárt csoportot, ahol a sok tanítvány kapcsolódni tud. A gyermekek fejlődésének segítésével kapcsolatos tevékenységek összefogására született meg a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület, amelyben a nálam végzett gyermekjóga oktatók tevékenykednek országszerte.

Kapcsolat
Elérhetőségek

Telefon: +36 70 396 8394

Email: jelentkezés.jogamoka@gmail.com

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/001000

 

Itt is megtalálsz minket