Csoportos mozgásfejlesztés

A gyermek mozgásfelmérése után kiderül, hogy milyen típusú gyakorlatokat, fejlesztést, foglalkozásokat javaslunk. Ennek egyik változata, amikor a 8-10 fős kis csoportokban 45 vagy 60 vagy 90 perces mozgásfejlesztő órákon vesz részt a gyermek.

Ezek a foglalkozások általában óvodák, iskolák tornatermében szoktak lenni, szeptembertől májusig.

A foglalkozásokon, egyedi komplex mozgásfejlesztés valósul meg, eszközökkel, mesével, tudatossággal és szeretettel.

Csoportos mozgásfejlesztésre bejelentkezni a Kapcsolat menüben felsorolt elérhetőségeken lehet.

Az árakért kattints ide.

Egyéni mozgásfejlesztés

Lehetőséget biztosítunk, azoknak a gyerekeknek, akiknek szükségük van egy héten többször is mozgásfejlesztésre (amennyiben a mozgásfelmérésen kiderültek alapján ez indokolt). Ezek a foglalkozásokon, egy vagy maximum három gyermek vesz részt. Itt fontos a gyakorlatok pontos kivitelezése, a hibák folyamatos javítása.

Amikor egy gyermek egyéni tornát kap, akkor első kőrben javasoljuk, hogy otthon a szülővel közösen tornázzon a gyermek. Vannak olyan esetek, amikor ez nem sikerül. Ilyenkor javasoljuk ezt a típusú gyakorlást.

A foglalkozásokon, egyedi komplex mozgásfejlesztés valósul meg, eszközökkel, mesével, tudatossággal és szeretettel.

Egyéni mozgásfejlesztésre bejelentkezni a Kapcsolat menüben felsorolt elérhetőségeken lehet.

Az árakért kattints ide.

Mozgásfelmérés

Mikor van szüksége egy gyermeknek mozgásfelmérésre?

  • Babakorban
    Amikor úgy gondoljuk, hogy a gyermek mozgásfejlődése lelassult: nehezen tartja a fejét, későn fordul meg, nem kúszott vagy nem mászott, ha mégis akkor olyan furcsán, nem indul be a beszédfejlődés…

  • Kisgyermekkorban
    Hibás a beszédfejlődés (érthetetlen beszéd, dadogás stb.), ügyetlen mozgás, magatartás zavar (túl aktív, hisztis, szorongó stb.), közösségben nehezen alkalmazkodik, szobatisztasággal kapcsolatos problémák….

  • Óvodás korban
    Hibásan kivitelezett mozgásformák, ügyetlenség, magatartásproblémák, alvásproblémák…..

  • Iskoláskorban

Figyelemzavar, egyensúlyproblémák, írás- olvasás elsajátításának nehézségi fokozatai, magatartás problémák….

Természetesen még számtalan ok-okozati viszonyt felsorolhatnék, ezek csak részben hívják fel a figyelmet arra, hogy segítségre van szüksége a gyermeknek. Mozgásfelmérést javaslok abban az esetben, ha több szempontot is igaznak lát és ha más is javasolta egy mozgásvizsgálatot.
A mozgásfelmérés azt a célt szolgálja, hogy kiderítsük milyen okok vannak az esetleges problémák mögött. A felmérés kb. 70 percet vesz igénybe. Anamnézis felméréssel kezdődik, majd a gyermek mozgásnak vizsgálatával és értékelésével folytatódik. Javasolt tornával és konzultációval fejeződik be. Időszakos kontroll felmérésekkel van biztosítva a fejlődés.

A szülőnek tudnia kell, hogy minél fiatalabb egy gyermek, annál könnyebben lehet hatni a speciális mozgásfeladatokon keresztül az idegrendszerre. Minél idősebb, annál hosszabb időre van szükség a fejlődéshez.

Mozgásfelmérésre bejelentkezni a Kapcsolat menüben felsorolt elérhetőségeken lehet.

Az árakért kattints ide.