Bemutatkozásom

Csíki Mariann vagyok, óvodapedagógus, mozgásfejlesztő gyermekjóga-oktató, jelenleg mentálhigiénét tanuló egyetemista, két gyermek édesanyja.

Tinédzser korom meghatározó élménye volt első jóga órám, amely egész életemet azóta is áthatja. Több jóga irányzatot is elsajátítva, figyelmemet a gyermekjóga felé fordítottam, majd ennek elmélyítésére elvégeztem az óvodapedagógiai szakot.

Szakdolgozatomat gyermekjógából írtam, amelyet később két könyv kiadása követett: 2007-ben Gyermekjóga címmel, majd 2017-ben Jóga a boldog gyermekkorért címmel jelentek meg könyveim Magyarországon több ezer példányban.

Gyermekjóga-oktatói tevékenységem során azt tapasztaltam, hogy a mai gyerekek közel 70% mozgásfejlesztésre szorul. Szükségét éreztem annak, hogy bevezessem a mozgásfejlesztést a gyermekjóga-oktatási gyakorlatba, ezért ez irányban is folyamatosan továbbképzem magam. A gyakorlat azt mutatja, hogy a két módszer kombinálása eddig nem látott eredményeket hozhat.

Fontosnak tartom a fejlődést és a folyamatos tanulást, melynek középpontjában a gyermekek és a mozgás áll. Kidolgoztam saját gyermekjóga irányzatom, a Jóga Móka módszert, amelyet 2007 óta több száz pedagógus sajátított el, és alkalmazza jelenleg is a mindennapi munkájában.

A gyermekek fejlődésének segítésével kapcsolatos tevékenységek összefogására született meg a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület, amelyben a nálam végzett gyermekjóga oktatók tevékenykednek országszerte.

Igyekszem a honlapomon minden fontos információt megadni, ha mégis valami kérdésed adódna, a Kapcsolat menü bármelyik elérhetőségén megtalálsz.

Tanáraim/Végzettségeim:

Paramhans Swami Maheshwarananda – Mesterem (Jóga a Mindennapi Életben)

Kádár Zoltán, Papp József, Mezősi Anna – Asram Jógaközpont, jógaoktatói képesítés

Varga Judit – 200 órás Vinyása flow jógaoktató-képzés, amerikai Yoga Alliance

Varga Judit – 200 órás Kismama jóga flow és babás jóga képzés, amerikai Yoga Alliance

Cayetana Rodenas – Rainbow Kids Yoga Teacher Training, családi jóga oktatói képzés

Kotroczó Anikó – Kismama-, babajóga oktatói képzések

Labádiné Józsa Mónika (fejlesztő pedagógus, mozgásterapeuta) – mozgásfejlesztő szakmai gyakorlat

Tóth Péter, Laczkó Péter (mozgásterapeuták, Menő Manók Alapítvány) – Alapozó terápia tanfolyam

Dr. Marton Dévényi Éva (Alapozó terápia tanfolyam) – mozgásfejlesztő, mozgásterapeuta képesítés

Gurudass Kaur Khalsa (childplay yoga) – Kundalini Gyermekjóga Workshop

Partner oldalak:

Padma Jógaközpont

Menő Manók Alapítvány

Eszenczy Jóga Stúdió